David Lenin Trujillo Regalado rođen je 25. kolovoza 1984. godine u Quito-u (glavni grad Ekvadora) kao treći sin u obitelji s devetero djece. Kršten je 27. svibnja 1995. godine, kad su se roditelji vratili u Crkvu preko Neokatekumenskog puta, u župi San Isidro del Inca (svetog Izidora). U istoj župi je primio prvu svetu pričest i potvrdu 7. lipnja 1998. godine.

Njegov otac Luis Cristobal Trujillo (rođen 1950.) bio je dugi niz godina profesor na Fakultetu računalstva u Quito-u (Ekvador), a danas je umirovljenik. Majka Ana Lucia Regalado (rođena 1958.) završila je medicinski fakultet, studij primaljstva. Tijekom braka kratko je vrijeme radila u svojoj struci jer se, slušajući Božji glas, odlučila otvoriti životu i prihvatiti djecu po Božjoj volji. Posvetila se mužu, djeci i cijeloj obitelji, napustivši karijeru i posao.

David je osnovnu i srednju školu završio u Quito-u. Na Svjetskom susretu mladih 2002. godine u kanadskom Torontu  prvi puta je Gospodinu rekao svoje „da“ za svećenički poziv. Nakon godinu dana (2003.) ždrijebom je izvučen te poslan i primljen u Biskupijsko misijsko sjemenište „Redemptoris Mater“ u Puli 5. listopada 2003. godine. Filozofski i teološki studij je završio na Visokoj teološkoj školi istog sjemeništa.

Nakon skoro devet godine formacije, razmišljanja i molitve odlučio se posvetiti Svetoj Katoličkoj Crkvi, na slavu Božju i spasenje duša. Njegovo zvanje je obilježeno posebnim pozivom na poslanje Nove evangelizacije na koju je pozvao sveti Ivan Pavao II. 1986. godine.

Red đakonata, koji mu je podijelio mons. Ivan Milovan, primio je 26. studenoga 2011. godine u pulskoj katedrali. To je i dan kada je primljen među klerike Vrhbosanske nadbiskupije. Za svećenika je zaređen 9. lipnja 2012. u Puli. Sada je župni vikar u župi sv. Antuna Padovanskog u Žepču.