Veliki zbor sv. Ante u Žepču

 

Zbor sv. Ante u Žepču četveroglasni je mješoviti zbor sastavljen od dvadeset do dvadeset pet članova. Zbor ima dugogodišnju tradiciju, a u ovom sastavu osnovan je 1994. godine kad je na službu u župu Žepče došla s. Samuela Markanović. Daljnje rad sa zborom od 2000. nastavile su s. Ivana Vidoš i od 2006. s. Jelena Lončar, te ponovno od 2013 s. Samuela koja trenutno ravna zborom. Uz vrijedne pjevače, imamo i instrumentalnu podršku naših mladih koji nam dolaze iz glazbene škole. Jelena Stipić orguljašica i Ana Ćurić često nas prati naviolini. Svi zajedno, rado se družimo te našu ljubav prema glazbi podarili smo Bogu na slavu.

Pjevajući molimo, i moleći pjevamo. Naš glazbeni repertoar je različit: pučki napjevi, skladbe poznatih domaćih i stranih skladatelja, izvorne melodije i tekstovi, za svako razdoblje liturgijske godine te prilagođene nedjeljnim i blagdanskom misnim slavljima. Primarna uloga zbora je pjevanje na nedjeljnim svetim Misama, a uz to zbor sudjeluje na mnogim drugim susretima. Snimili smo nosač zvuka kako bi naše svesrdno hvaljenje Boga uglazbljenom molitvom ostalo zabilježeno i poslužilo slušatelju kao poticaj na razmišljanje i molitvu.

 


 

Dječji zbor „Ljiljani sv. Ante“

 

Župa sv. Antuna Padovanskog u Žepče ima dugogodišnju tradiciju dječjeg zbora i teško je odrediti datum početka ove lijepe tradicije. Izmjenjivale su se brojne sestre i svećenici koji su doprinosili lijepom liturgijskom pjevanju. Pod nazivom „Ljiljani sv. Ante“ sustavno vježbaju i nastupaju od 1994. Svojim pjevanjem uljepšavaju liturgiju nedjeljama i blagdanima. Zbor broji od 60 do 70 članova, ima dugogodišnju tradiciju te brojne nastupe. Sadašnji župnik vlč. Predrag Stojčević u svemu podupire rad zbora. Voditeljica zbora je s. Samuela Markanović zajedno sa prof. Anom Ćurić, violina. Na orguljama zbor prati Ivan Abramušić, te Stjepan Vranjković gitara i Ivona Šimić također violina.

Zbor je više puta nastupao na smotri dječjih zborova „Zlatna harfa“, a zadnji nastup bio je Lug –Brankovići 15. 11. 2015. gdje su izveli dvije skladbe: Cijeli svijet i Raduj se u Bogu. Svaka proba i nastup razlog je većeg zajedništva, druženja molitve i radosti.

 

Župa Žepče dječji zbor

Župa Žepče dječji zbor